27 February 2015

Performance Drink Memuaskan Dahaga Pada Hari Panas Terik

Sekarang sedang berlangsung majlis kesyukuran sempena hari lahir anakanda kesayangan PM Cery, Faiz. Majlis ini diadakan di Faizworld Training Centre, Bandar Baru Bangi. 

PM Cery ialah mentor yang hebat dalam bisnes Shaklee. Satu perkara yang menarik perhatian saya ialah minuman yang disajikan kepada tetamu yang hadir. Air apakah itu? hehe.. :) Semestinya Performance Drink (PD) Shaklee. Nampak kan bertong-tong PD di sebelah bekas air tuu.. :)

Cuaca panas terik seperti sekarang ni memang elok jika minum performance drink.


Fakta mengenai Performance Drink:
  • Penyahhidratan merupakan faktor utama yang sering mengakibatkan kelesuan dan menjejaskan prestasi harian manusia. 
  • Shaklee Performance® terbukti secara klinikal mampu menghidratkan tubuh dengan lebih berkesan berbanding air. 
  • Di samping itu, Performance mengandungi lebih banyak elektrolit dan membekalkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman penghidratan terkemuka.
  • Rumusan elektrolit proprietari OPTI-LTYE dengan campuran unik karbohidrat bertindak pantas untuk memberikan tenaga serta-merta yang berkekalan serta merangsang penghidratan optimum.
Bagi anda yang berminat untuk mencuba Performance Drink, boleh hubungi saya segera. 

Performance Drink Shaklee semestinya tanpa perisa tiruan, pemanis atau pengawet.

Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

Perkara yang Baik-baik ialah Rezeki

Assalamu'alaikum semua... :)

Salam Yaumul Jumu'ah. Bertemu lagi kita di hari Jumaat yang sangat mulia. 
Hari Jumaat ialah penghulu segala hari bagi umat Islam. 

Hari ni saya nak kongsikan kata-kata indah dari Dr. Bilal Philips... 


Rizq does not only refer to the wealth Allah blesses you with.

Your health, spouse, children, good company, knowledge, skills, and intelegence are all rizq which Allah provides you with. 

:)

Notakaki: Perkara yang baik-baik itu semua rezeki dari Allah.

26 February 2015

Keperluan Ostematrix dan B Complex Untuk Ibu Mengandung

Alhamdulillah, saya baru je selesai membuat pesanan untuk sorang customer. Senang je buat bisnes dengan Shaklee ni.. Order online jer.. Bak kata orang dari hujung jari je dah boleh buat order. InsyaAllah kalau tiada aral esok dah boleh sampai kepada customer tersayang. Hehe :)

* Klik imej untuk paparan lebih jelas.

Seperti yang tertera di atas, customer saya order Ostematrix dan B Complex. Beliau sedang hamil dan telah mengambil langkah bijak dengan mengambil supplemen Shaklee untuk kesihatan kandungan dan dirinya. Untuk pengetahuan semua, ostematrix dan B complex merupakan vitamin yang terkandung dalam set hamil Shaklee. :)

Jom saya terangkan kepada anda kenapa dua supplemen ini menjadi kewajipan untuk ibu yang sedang mengandung.

  • untuk melindungi tulang, padat dengan nutrien termasuk kalsium, vitamin D, magnesium dan pelbagai khasiat lain untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.
  • 4 kaplet Ostematrix membekalkan: 1,000mg elemental kalsium, 400mg magnesium, 400IU vitamin D untuk menggalakkan penyerapan kalsium 
  • saranan pengambilan ostematrix ialah sebanyak 2 biji untuk dua kali sehari.
  • Vitamin B memainkan peranan penting dalam keseluruhan fungsi tubuh, daripada sintesis DNA hinggalah kepada metabolisme untuk penghasilan tenaga. 
  • B-Complex dilengkapi sistem engangkutan nutrient berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrien penting - asid folik.
  • Kuantiti asid folik yang mencukupi dalam diet wanita hamil telah terbukti berkesan untuk mengurangkan risiko kecacatan otak atau saraf tunjang pada bayi yang baru lahir.
Saya doakan customer saya akan mendapat manfaat dengan vitamin ini.. Harap-harapnya si ibu bertambah tenaga dan baby yang dikandung itu akan lahir dengan sihat. 

Bagi anda yang berminat untuk mencuba set hamil Shaklee ataupun mana-mana supplemen Shaklee, feel free to contact me yaa.. :)

Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

Resepi Nugget Ayam - Homemade

Nugget ialah makanan kegemaran saya.. Selalunya, saya akan beli nugget ayam keluaran Ayamas kalau singgah ke pasaraya. Nugget bukan saja menjadi kegemaran kanak-kanak, orang dewasa (macam saya ni...) pun suka jugak, kan? hehe. Meh saya kongsikan resepi mudah membuat nugget ayam. Resepi ni diambil daripada blog Chena Chenis. Nugget buatan sendiri semestinya selamat, bersih dan dijamin halal.. :) 

Bahan-Bahan:

  • isi ayam (400gm)
  • 4 sudu besar mayonis
  • Sedikit garam
  • 1 sudu kecil lada sulah
  • 2 sudu besar tepung gandum
  • Serbuk roti
  • Sebiji telur
Cara-caranya:
  • Blend atau kisar isi ayam sampai hancur.
  • Kemudian masukkan bahan-bahan kecuali telur dan serbuk roti.
  • Gaul sampai sebati.
  • bentukkan mengikut citarasa masing-masing.
  • Celup ke dalam telur dan golekkan di atas serbuk roti.
  • Panaskan minyak dan goreng.
Nugget Ayam
Inilah hasilnya selepas di goreng. 

Selamat mencuba! 

24 February 2015

Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman

Blogger Sally ada anjurkan giveaway yang sangattt menarik. 
Jom! Sertai GA ni dan support rakan-rakan blogger :)
--------------------------------
Salam Buku!

Eh, ada ke Salam Buku..? Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman ni Sally adakan sempena dengan kehadiran entri Vintage Book Marker yang Sally pernah tulis beberapa minggu yang lepas dan sebagai pendorong supaya anda semua rajin membaca macam Sally (ihikkss), Sally nak bagi Vintage Book Marker ni kepada mereka yang bertuah.

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/02/vintage-book-marker-giveaway-by-sally.html


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Tangan Ajaib Sally (manual) untuk pilih 6 orang blogger (3 Vintage Book Mark + 3 Regular Book Mark)...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 23rd February - 28th February 2015 (11.59 pm waktu Malaysia) 
(Jika anda tiada mana-mana medium sosial media diatas, anda masih lagi boleh menyertainya)

Vintage Book Mark
Regular Book Mark

Amacam?? Best kan hadiah tuu.. Semoga berjaya! :)

9 Tanda-tanda Terkena Strok Haba


Sekarang ni kecoh dengan fenomena strok haba. Strok haba ialah keadaan dimana suhu badan manusia meningkat daripada normal. Kebiasaannya, suhu badan yang normal ialah 37.0 darjah celcius tetapi strok haba menyebabkan suhu badan meningkat kepada 40.0 darjah celcius. 

Suhu badan yang tinggi melebihi paras normal boleh menyebabkan serangan saraf pada otak, dan koma serta boleh menyebabkan kematian. 

Tanda-tanda awal terkena strok haba ialah:

  • mual
  • muntah
  • sawan
  • pitam
  • sakit kepala/ berdenyut
  • kurang berpeluh walaupun hari panas
  • denyutan nadi yang pantas
  • otot lemah dan kejang
  • kulit kering dan kemerahan

Keadaan panas dan kering yang melanda negara dijangka berlarutan sehingga hujung bulan Mac ini. Oleh itu, kita harus mengambil langkah berjaga-jaga dengan minum air secukupnya iaitu 3 liter sehari. Apabila keadaan panas juga, kita kena lah kurangkan aktiviti riadah yang memerlukan kita berada di bawah cahaya matahari.  

Info berkaitan: 
2. Elak Kehilangan Air Dalam Badan Dengan Performance Drink 

Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

23 February 2015

KASUTKACA15 GA: CHIFFON SHAWL

 KASUTKACA15 GA: CHIFFON SHAWL


Saya seorang yang murah hati, penyayang, dan penyabar.

Kekal Langsing dan Anggun Dengan Vivix

Petang tadi saya ada menonton rancangan persiapan perkahwinan diraja untuk pasangan William-Kate, waris untuk sistem monarki di Britain. Wahh, sampai ternganga mulut saya tengok kisah tu.. hehe :)

Satu perkara yang menarik perhatian saya ialah berkenaan persiapan makanan yang disajikan sempena majlis perkahwinan mereka tu.. Orang barat cukup sinonim dengan wine (arak). Apabila berbicara pasal wine, saya teringat satu fakta yang mengatakan orang Perancis tak gemuk.

Untuk orang Islam, sudah jelas bahawa Allah melarang minum arak. Pokok pangkalnya di sini ialah kandungan red wine itu mengandungi resveratrol yang memberi baaanyakkk faedah untuk kesihatan. 

Atas inisiatif ini, Shaklee mengeluarkan vivix yang dijamin halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim). Vivix tiada alkohol dan diekstrak daripada bahan semulajadi seperti anggur Muscadine. Tiada bahan pewarna dan perasa tiruan dalam vivix

Jom, baca kisah berkenaan kenapa orang Perancis tak gemuk dan kaitannya dengan resveratrol. :)
-----------------------------------------------------------------------------

... And the article was about a study done at University of Basque Country. Evidently they have been trying to figure out why French Women don’t get Fat. And of course it may be that they don’t eat Paula Deans wonderful home cooking recipes with plenty of fat and sugar. Or could it be that the French have smaller portions. Or perhaps it is the unprocessed non-GMO fresh foods? No they actually found another secret. The secret – as some suspected – is in the red wine. Red wine contains resveratrol, an antioxidant that has the ability to reduce body fatIt even reduces the accumulation of triglycerides, and seems to be especially effective when combined with a low-calories diet, says researcher Arrate Lasa, at the University of the Basque Country.



So, resveratrol –improves the positive effects of a dietand explains why it is that the French don’t put on the weight in the first place, despite their high-fat diet.
(Source: Basque Research, from the University of the Basque Country). It is interesting to note that when David Sinclair from Harvard first discovered the wonderful properties of resveratrol, he actually found out that it took a whole lot more resveratrol than most scientists thought to get the best benefits. Now I am not saying that drinking a glass of wine or two is not beneficial but it evidently is not near enough to get the positive benefits from this nutrient. Dr. Sinclair found that more like 300 glasses a day would be better. Well that is a huge liquor bill…and who has the time to do that? So what is the best way to find an effective resveratrol product? 
Shaklee Corporation with the guidance of Mr. Resveratrol himself, Dr. Sinclair put together the most effective anti-aging product called VivixOne teaspoon is equal to the amount of resveratrol in 300 glasses of wine. They even went to the extra mile and had University of Georgia develop a manufacturing process that would eliminate oxidizing the product.

As scientist continued to research scientist have discovered that using a mixture of resveratrol and other plants in the same category and resveratrol, called polyphenols actually had even better results than resveratrol alone. This was actually proven using Shaklee’s Vivix and resveratrol products at the University of Tennessee. By doing a muscle biopsy they divided individuals into 3 categories; those that took no reseveratrol, those that took resveratrol alone and those that took the mixed polyphenol Vivix that includes resveratrol and other polyphenols.

Here is a picture of the results. The more green the better. This is the mitochondria of the cell that looks green. Mitochondria are the energy furnaces of each cell…the more you have the better. These mitochondria produce something called ATP, and this is what fuels all of the body’s energy. More energy, less aging, better use of insulin and repair of the body…and who couldn’t use more energy and cell repair. They know that Vivix actually repair damaged DNA.
-----------------------------------------------------------------

Dapat disimpulkan bahawa vivix mengandungi resveratrol yang terbukti amat bagus untuk kesihatan tubuh badan. Satu sudu teh vivix juga bersamaan dengan 300 gelas red wine.

Credit to: Mamafaiz.com


Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

22 February 2015

Stress Penyebab Kadar Gula Dalam Darah Meningkat


Tahukah anda?

Stress boleh meningkatkan kadar gula dalam salur darah kita. Kalau hari-hari stress, boleh datangkan macam-macam penyakit seperti kemurungan.

Oleh itu, macam mana nak atasi stress ni? Selain daripada amalkan gaya hidup sihat, pengambilan vitamin C mampu mengurangkan stress. In kerana setiap kali kita berasa stress, hormon kortisol (cortisol hormone) dirembeskan. Hormon ni amat bahaya kepada kesihatan sebab ia meningkatkan kadar gula dalam salur darah kita.

Sekarang ni macam-macam inisiatif untuk sihat. 
Saya pilih vitamin C Shaklee untuk sihat secara semulajadi. 

*Psst, psst.. vitamin C ni vitamin untuk kulit cantik jugak tau.. :)

Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

Hitung KESYUKURAN, Bukan Kesukaran.

Assalamu'alaikum dan selamat tengahari :)

Tuan puan dah masak untuk menu tengahari ni ke? Pagi tadi saya dah pekena nasi lomak, jadi mungkin makan lewat sikit untuk 'lunch' nanti.. hehe :)

Saya nak share satu kata-kata semangat oleh tokoh inspirasi yang terkenal di Malaysia, 
Prof Dr Muhaya. Katanya:

"Lihat apa yang kita fokus pada hari ini. KESYUKURAN atau kesukaran. 
Ia menentukan kualiti hidup kita hari ini".

Haa.. Dah berapa kali kita ucapkan Alhamdulillah hari ini? 
Jom! Sama-sama menjadi hamba-NYA yang bersyukur. :)

Hitung KESYUKURAN, bukan kesukaran.

*peringatanuntukdirisayasendiri... :)


21 February 2015

1st Giveaway myhoneyy.blogspot.com

Segmen giveaway oleh blogger Hanizan :)

 1st Giveaway myhoneyy.blogspot.com


Syarat untuk sertai giveaway ni simple dan kacang jer... hehehe :)

1. Follow blog ini .

2. Buat satu entry di blog anda dengan meletakkan banner gambar di atas.  Lepas tu tulis apa saja ayat ringkas je. Contoh: 'Jom kawan-kawan.....join giveaway ni'. Linkkan banner tersebut di blog ini
3. Letakkan tajuk entry anda dengan perkataan : 
1st Giveaway myhoneyy.blogspot.com 
4. Bila dah selesai, tinggalkan link enrtry anda di ruangan komen blog ini.

Haa.. mudah jer kan? Hadiah yang ditawarkan juga sangaaatttt menarik. Nak tau? Klik di sini.

Testimoni Set Resdung: "Kakak tegur jerawat di muka saya semakin berkurang..."


Testimoni ni saya baru je terima daripada sahabat saya yang menggunakan set resdung Shaklee. Alhamdulillah, jerawat di mukanya semakin berkurang dan beliau dalam proses untuk menghilangkan bekas parut jerawat di wajahnya pula.

Untuk pengetahuan semua, set resdung Shaklee mengandungi:
  1. Alfalfa Complex--- berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung.
  2. B Complex--- bertindak sebagai anti stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
  3. Vitamin C--- bertindak sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imunisasi) tubuh terhadap penyakit.
Kepada anda di luar sana yang ada resdung, saya sarankan anda mengambil supplemen yang disebut seperti di atas. Merawat dengan cara semulajadi, insyaAllah berkesan. :)

Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

Setelah Kesulitan, Ada Kemudahan...

Assalamu'alaikum dan selamat pagi :)

Salam keceriaan di hujung minggu. 
Saya doakan anda semua bahagia di samping keluarga tersayang. 

Tangani segala cabaran hidup dengan cekal dan tabah kerana Allah amat suka dengan orang mukmin yang kuat. 

Peace, yo! :)


20 February 2015

Kepentingan Bioflavonoids Dalam Vitamin C


Vitamin C Shaklee diekstrak daripada jagung yang ditanam secara semulajadi, tanpa campuran bahan kimia. Setiap tablet vitamin C adalah bersamaan dengan tujuh setengah biji buah oren. Seperti yang saya pernah terangkan sebelum ni, vitamin C Shaklee mempunyai keistimewaan dari segi sistem perlepasan berterusan (sustained release) dalam badan kita. Perkara ini penting supaya badan kita sentiasa mendapat nutrisi yang mencukupi daripada vitamin C setiap jam.

Setiap tablet vitamin C mengandungi bioflavonoids (25% dari bioflavonoids diekstrak daripada kulit buah) yang juga dikenali sebagai vitamin C Complex. Bioflavonoids berkemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh kita, meningkatkan kadar serapan vitamin C dan melegakan inflamasi.

Vitamin C Shaklee memang menjadi pilihan saya. Supplemen wajib saya setiap hari ialah vitamin C Shaklee ni.. hehe :) 

Eh, eh.. nak tahu tak? Vitamin C ni bagus juga untuk kesihatan kulit kita, 
anti penuaan bak kata orang. 

Nak kulit muka yang segar dan cantik? Tak perlu nak cucuk muka sana sini. 
Tak perlu kos yang tinggi untuk cantik. Haa.. Vitamin C Shaklee ialah jawapannya. hehe :)

Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH


 SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH


Blogwalking time... :)

Jom, support blogger Ayu Insyirah. Saya dah sertai segmen ini. 

19 February 2015

Testimoni HEBAT Set Bersalin: "Saya rasa bertenaga jer masa di labor room..."

Waktu petang yang indah ini saya ingin sajikan anda testimoni seorang ibu yang rasa bertenaga semasa melahirkan anak. Alkisahnya, puan Imma selamat melahirkan seorang bayi perempuan yang sihat dan comel. Alhamdulillah. Jom, baca testimoni beliau yang menggunakan supplemen Shaklee sebelum masuk ke labor room.



Sebelum bersalin, puan Imma mengambil ESP dan ostematrix. Selepas bersalin pula, beliau mengambil Vivix, B compolex, dan vitalea.
  1. ESP- sebagai sumber tenaga  
  2. Ostematrix untuk kekuatan tulang. Maklumlah, banyak tenaga diperlukan untuk memudahkan proses bersalin. 
  3. Vivixmembaiki selular DNA dan juga kecantikan
  4. B complex- mengurangkan stress.
  5. Vitalea- multivitamin dan multimineral untuk kesihatan menyuluruh tubuh badan.

Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

Macam Hari Raya Jerr...

Assalamu'alaikum dan selamat pagi :)

Selamat bercuti untuk semuaaa...


Sekarang ni saya berada di kampung.. Kan banyak hari bercuti.. Jadi, haruslah balik kampung. Jumpa dengan adik beradik dan sanak saudara. Ada juga jemputan kenduri kendara daripada kawan-kawan.. hehe :)

Masa on the way balik kampung semalam, terasa macam kita yang akan sambut raya. Sedangkan cuti ni sempena menyambut tahun baru Cina. hehe.. Sungguh unik kan negara Malaysia. Berbilang bangsa dan berkongsi budaya yang berlainan. :) Waktu malam pula meriah dengan bunyi mercun berdentum dentam.. Dum dam dumm..

Untuk semua rakyat Malaysia yang berbangsa Cina, saya ucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru. Semoga tahun ni memberikan seribu satu kebaikan dan lebih 'ong'. hehe :)

17 February 2015

Libster Award

Terma dan syarat utk join Liebster Award ini adalah seperti berikut:

Mention the person who nominated you with link.
  1. Answer the questions.
  2. Nominate other bloggers.
  3. Create the questions.
  4. Notify your nominate.
------------
Pertama kali saya di tag. Hehe.. Tanjat aiii.. :)

Terima kasih kepada Cik Candy kerana sudi tag saye.. Jom! Kita tengok soalan-soalan cepu cemas yang ditanya oleh cik Candy ni. Ini jawapan saya, cik Candy.. :)

1)Keluarga berada or keluarga miskin mana lagi bahagia?
Kedua-duanya boleh bahagia sekiranya berlandaskan iman dan taqwa.

2)Lelaki or Perempuan yang mane lagi banyak persaingan?
Perempuan. Sebabnya, wanita bermain dengan emosi dan bab persaingan ni memang sangat berkait dengan perempuan. hehe

3)Cipta satu kata-kata semangat untuk Cik Candy.(bebas)
All the best, Cik Candy! :)

4)Ape motif korang Blogging?
Tambah ilmu dan kenalan.

5)Pandangan korang mengenai blog cik Candy?
Kreatif dan inovatif. :)

6)Lagu yang korang suka, sebab?
Hanie Soraya - Hujung Dunia. Sebab lagu ni ada ciri-ciri motivasi dalam lirik lagunya.

7)IPTA or IPTS lagi berkualiti ? bincangkan.
IPTA. Ini kerana IPTA lebih mengutamakan kebajikan pelajar dan tenaga pengajarnya juga terdiri daripada mereka yang berpengalaman.

8)Belajar or Kerja yang mana korang lagi Suka? Sebab?
Belajar. Sebabnya menuntut ilmu tak akan habis selagi mana nyawa dikandung badan. Plus, awet muda.

9)Lelaki or perempuan lagi boros?
Lelaki. Sebab saya seorang yang berjimat cermat. hehe :)

10)Perlu ke perempuan kena pandai masak sebelum kawin? Pandangan korang ?
Tak perlu. Sebab, cooking is a long life learning. Lepas kawin pun boleh pandai masak. Tapi kelebihan kepada perempuan yang memang handal memasak ketika masih anak dara. Bak kata orang, macam pisang goreng cheese. :)

Sekian, jawapan dari saya. Diharapkan jawapan-jawapan ini dapat mememenuhi kehendak Cik Candy.. hehe :)

Random tag: Chooyaya :)

1) Tiga perkataan yang menggambarkan diri anda.
2) Makanan kegemaran
3) Moto hidup anda
4) Tujuan anda berblog
5) Tempat percutian yang paling best

5 Fakta Kenapa SHAKLEE Tidak Harus Diboikot

Assalamu'alaikum dan selamat petang :)


Shaklee merupakan syarikat supplemen terulung di Amerika Syarikat. Saya mula mengenali supplemen ini setelah kawan-kawan hebat mempromosikannya di facebook. Pada hujung bulan Disember 2013, saya mula mendaftarkan nama sebagai Shaklee Independent Distributor (SID). Produk pertama yang saya beli ialah Energizing Soy Protein (ESP). 

Kini, sudah hampir setahun dua bulan saya menggunakan Shaklee. Alhamdulillah, saya dapat merasakan kesan positif dengan supplemen Shaklee. Dalam masa setahun ini jugalah saya cuba menambah ilmu berkenaan nutrisi untuk supplemen Shaklee dan saya berasa seronok menyebarkan kebaikannya kepada orang ramai. Berkongsi ilmu itu sedekah, berkongsi kebaikan itu juga sedekah. Betul tak? :)

Seperti kata-kata daripada PM Cery

"Jika cinta di hati, keajaiban menanti..."

Rasai "Shaklee Effect" dengan menjadikan Shaklee sebagai supplemen utama dalam kehidupan harian anda. :)

Ingin tahu fakta kenapa anda harus menyokong Shaklee?
Sila klik di link di bawah. :)


Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

Testimoni Vivix: Ayahanda Semakin Gagah Untuk Beribadat

Vivix memang sudah diketahui terkenal sebagai supplemen yang terbaik. Kandungan resveratrol yang tinggi memberi banyak faedah untuk kesihatan manusia. Untuk kali ini, saya ingin kongsikan testimoni Vivix dan kencing manis.



Apakata anda hadiahkan sebotol vivix untuk mak dan ayah anda.. Sebagai menghargai jasa mereka membesarkan kita.

*Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsi di laman web saya ini bukan bertujuan merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.
Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat daripada pakar kesihatan yang berkaitan. Terima kasih.

Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

16 February 2015

Testimoni Ostematrix: Tiada Lagi Sakit Di Bahagian Belakang

Kerja seharian menuntut kita menggunakan kekuatan tulang dan otot. Tak kiralah sebarang kerja sekali pun, kan? Kalau pekerjaan yang menggunakan komputer, seringkali terasa sakit di bahagian leher atau bahu.. Pernah tak anda rasa seperti apa yang saya katakan tu? :)

Saya antara orang yang sering mengalami sakit belakang terutama di bahagian pinggang. Tak tahu laa kenapa.. hehe. Nak kata mengandung, tak pun.. Nak kata buat kerja berat sangat pun, tak juga.. Mungkin sebab kurang kalsium. Yer lah, umur pun dah semakin meningkat dan metabolisme badan pula semakin berkurang kalau tak jaga pemakanan. 



Sebagai alternatif, saya mengambil ostematrix sebagai supplemen harian. Alhamdulillah, rasa sakit belakang tu semakin berkurang.. 

Jika anda nak tahu, satu biji ostematrix bersamaan dengan segelas susu tinggi kalsium, dan juga bersamaan dengan 80 biji badam. Saya ni jenis yang kurang rajin nak bancuh susu setiap hari. jadi, dengan ostematrix ni dapat membantu saya memastikan kalsium dalam badan saya adalah mencukupi.

Rutin harian saya, sebelum tidur mesti ambil ostematrix nih.. :)

Ostematrix bukan sekadar kalsium.

*Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsi di laman web saya ini bukan bertujuan merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.
Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat daripada pakar kesihatan yang berkaitan. Terima kasih.


Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278