29 March 2015

Quote of the Day #2

Assalamu'alaikum dan selamat tengahari :)

Apa khabar semua? Agak lama saya tak bersiaran di sini.

Kadang-kadang sesuatu perkara yang berlaku dalam kehidupan kita itu pasti ada pengajaran di sebaliknya. Cuma, kita sendiri yang perlu bijak menilainya. Saya yakin di saat diri kita berada dalam keadaan yang genting, pasti terasa sesak dada ini. Kepada siapa perlu diadukan keresahan hati ini?

Hanya kepada ALLAH, sebaik-baik tempat pengaduan. :)


Percaya kepada diri sendiri. 

Senyum. 

:) :) :) 

10 March 2015

Testimoni ESP: "Badan saya rasa semakin sihat dan bertenaga..."

Hari ni saya nak share berkenaan testimoni daripada pengemar ESP. Energizing Soy Protein ni sesuai untuk orang dewasa yang ingin tampil sihat, bertenaga dan segar sepanjang masa. Selain itu, ESP juga boleh diminum oleh wanita yang sedang mengandung dan menyusukan anak. 

Sebenarnya, kita boleh dapatkan sumber protein daripada makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, telur, kekacang dan banyak lagi. Namun, protein mudah musnah apabila dimasak dengan suhu yang tinggi. Haa.. ertinya daripada 100 peratus kandungan protein tu, tinggal berapa peratus aje selepas makanan tu dimasak. 

Untuk pengetahuan anda, ESP adalah lebih bagus daripada 12 kali ganda susu, 4 kali ganda telur, 6 kali ganda roti, dan 2 kali ganda daging. ESP ialah sumber protein terbaik untuk tubuh badan kita. ESP semestinya selamat, berkesan, dan semulajadi. 

Jom, ikuti komen-komen daripada mereka yang dah jatuh cinta dengan ESP... :)



Entry berkaitan: ESP dan ibu menyusu.


Syikin Maarop : Shaklee ID: 1091278

Selesai Order ESP untuk Customer Tersayang

Ada sorang customer saya ni berasa sangat gembira dengan promosi bulan ni. Jadi, dia pun rebut cepat-cepat promo ESP, Beli 2 dapat diskaun 5%.


Wahh, bukan mudah Shaklee nak buat tawaran macam ni ye.. Setahun mungkin sekali je.. Haa.. rugi kalau tak grab sekarang.

Untuk mengetahui entry saya sebelum ni berkaitan ESP, boleh klik link di bawah.




Saya doakan agar barang yang dipesan ni selamat sampai kepada customer. InsyaAllah :)

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

07 March 2015

Mini Giveaway by Hani Rahman

Seperti biasa, setiap hari mesti ada aktiviti terjah ke mana-mana blog. 
Kali ni jom singgah ke blog jombercontest.blogspot.com.

Ada segmen mini giveaway oleh Hani Rahman.

Masih ada peluang untuk anda sertai. Jangan ketinggalan. :)

Sila klik banner dan link di bawah untuk ketahui syarat-syarat segmen ini.

 Mini Giveaway by Hani Rahman


Semoga berjaya! :)

Energizing Soy Protein (ESP) ialah Soya Non-GMO

Siapa suka minum soya? Cer angkat tangan... hehe :)

Air soya dikatakan bagus untuk mencantikkan kulit dan memutihkan kulit. Tapi, tahukah anda soya jenis apa yang sepatutnya kita minum? Haa.. Saya nak berkongsi dengan anda yang gemar meminum air soya. Soya non-GMO ialah soya yang bagus untuk kesihatan. 

Eh, eh.. apekebendenye pulak soya non-GMO tu? 


Soya non-GMO (non-Genetically Modified Organism) ialah soya yang diproses dengan suhu yang rendah. Soya non-GMO amat bagus untuk kesihatan kerana kandungan zat atau nutrisinya dapat dikekalkan dan tidak diubahsuai. 

Shaklee ialah syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Kajian yang dijalankan oleh Dr Shaklee pada awal 70-an membuktikan bahawa protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul. Energizing Soy Protein  (ESP) merupakan produk berasaskan soya yang telah dikeluarkan oleh Shaklee. Untuk pengetahuan anda, ESP telah diiktiraf oleh seluruh dunia kerana memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.

Ok lah.. bagi anda yang gemar saaangattt minum soya, apa kata anda ambil ESP. Energizing Soy Protein semestinya soya non-GMO, tiada pewarna, perasa dan pemanis tiruan. :)

Entry berkaitan ESP:


Terima kasih kerana membaca!

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

Qoute of the day #1

Assalamu'alaikum dan selamat pagi..

Selamat berhujung minggu semuaaa.. :)

Saya doakan hari ini lebih baik daripada semalam. 
Jom hayati kata-kata hikmah ini untuk renungan bersama.


Sabda Rasulullah s.a.w.:
Orang yang pandai ialah yang sentiasa membaiki diri dan menyiapkan bekal kematian.
(HR At-Tirmidzi)

:)

05 March 2015

6 Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP)

Alhamdulillah petang tadi hujan rahmat turun setelah dua bulan panas dan kering. Walaupun hujan turun dalam masa yang tak lama, tapi syukur kerana hati ini rindu mendengar zikir si hujan. Dalam Al-Quran, hujan turun sebagai tanda Allah ingin memurahkan rezeki hamba-hambaNYA. 

Eh! Saya ni macam pengulas cuaca pulak ye.. :)


Ok lah, hari ni saya nak share berkenaan 5 kebaikan Energizing Soy Protein (ESP):

  1. Membantu membina dan membaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuklah organ. Dari organ terhasilnya sistem. (Haa.. kena refresh semula fakta yang belajar dalam subjek Sains).
  2. Protein penting kepada pembentukan janin dan juga membantu menambahkan susu.
  3. ESP menyediakan 14gram protein kacang soya dalam hidangan untuk menyihatkan jantung.
  4. Setiap hidangan membekalkan 50 peratus daripada nilai kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  5. Kandungan fiotoestrogen pula penting untuk kesihatan prostat, payudara, dan menopous.
  6. Indeks glisemik yang rendah dapat membantu mengekalkan paras gula dalam darah.
ESP memang menjadi kegemaran saya dan saya jatuh cinta dengan Shaklee kerana ESP. Setiap pagi, inilah minuman kesihatan saya. Lebih sedap jika dicampur bersama oat. Lazat dan berkhasiat! Cubalah. :)

Terima kasih kerana membaca.

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

04 March 2015

Segmen Bloglist & Blogwalking Rafzan Tomomi Story '15

Hai hai hai... :)

Segmen blogwalking kembali lagi...

Jom, support rakan-rakan blogger dan tambah kenalan.

 Segmen Bloglist & Blogwalking Rafzan Tomomi Story '15

Nak tahu syarat-syarat segmen oleh Rafzan? Sila klik gambar di atas atau link di bawah.


Happy blogwalking! :)


03 March 2015

Testimoni ESP: "Susu badan saya semakin pekat, kulit muka bertambah gebu dan berseri-seri..."

Memandangkan bulan ni ada promo Energizing Soy Protein (ESP), saya nak kongsikan testimoni daripada puan Linda Maskan. Pada asalnya beliau berniat ambil ESP untuk menyusukan anaknya. Alhamdulillah, setelah minum selama 4 bulan, ada juga kebaikan lain yang diperolehnya. 


Dengan ESP:

  • susu badan beliau semakin pekat
  • kulit muka bertambah gebu dan berseri
  • kulit muka kurang berminyak
  • jerawat susah nak timbul
  • lingkaran hitam (dark circle) bawah mata semakin berkurang
Haa.. best ke syok? hehe :) Dapat kebaikan 5 in 1 gittew.. 

Bagi anda yang berminat untuk dapatkan ESP, bolehlah hubungi saya. :)

Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

01 March 2015

Promo GEMPAK Mac 2015

Assalamu'alaikum..

Selamat petang semuaaa... :)

Teruja saya apabila dapat pengumuman daripada Shaklee bulan ni ada empat promo yang bessttt!




Haa.. best ke syok dengan promo untuk bulan ni? Bagi anda yang tercari-tercari supplemen Shaklee seperti di atas, boleh hubungi saya.. 


Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278